V65 - Dalarnas drottning tror på King One

| 2005-01-08 12:56
STOCKHOLM
Senast snubblade hästen sig i galopp.
På söndag räknar Kajsa Frick med revansch för King One.
- Han kändes kanonfin senast och galoppen var ett rent olycksfall, säger Kajsa.

Kajsa Frick har ett rekordår bakom sig med över fyra miljoner kronor inkört. Den 28-åriga dalkullan tog 77 segrar totalt och blev även champion på Rommetravet. Därmed blev Kajsa den andra kvinnliga kusken genom tiderna att bli champion på en svensk bana.

- Jag hade hoppats bli den första tjejen som blir champion på två banor samtidigt, Romme och min hemmabana Rättvik. Men Åke Sundberg vann med två segrars marginal på Rättvik. Den sista tävlingsdagen blev tyvärr inställd på grund av oväder och tjällossning.

- Annars är jag jättenöjd med fjolåret och det blir inte lätt att slå de resultaten i år. Men jag ska göra allt jag kan för att matcha siffrorna, säger Kajsa Frick.

Reklamhäst i King One

Hon har tolv hästar i träning och jobbar en hel del ihop med pappa Leif Witasp. En häst som också förknippas ihop med Kajsa Frick är King One. Den åttaårige valacken - som tränas av Kjell O Jonsson - har sprungit in drygt 1,6 miljoner kronor. Och en hel del av pengarna har kommit med Kajsa i sulkyn.

- King One har betytt mycket för mig och han ligger mig varmt om hjärtat. Det har blivit mycket reklam tack vare honom, säger Kajsa.

King One håller annars hysterisk form för dagen. Även om hästen misslyckades i senaste starten på V75.

- Han snubblade till och galopperade precis när jag vred ut och skulle attackera. Det var cirka varvet kvar och strax innan kurvan kom. Han snubblade till helt enkelt och det får ses som ett rent olycksfall, då hästen är travsäker i normala fall.

- Annars kändes han kanonfin och hade varit långt framme utan galoppen. Jag tror till och med att han hade kunnat vinna, eftersom hästen alltid går hela vägen in i mål, säger Kajsa.

Bra i torsdagsjobbet

På söndag körs V65-tävlingarna (med jackpot) på Färjestad. En av omgångens största favoriter är just King One. Han startar i V65-6 och står med 20 meters tillägg.

- Jag tycker att det ser ut som en bra uppgift och normalt är han med och slåss om segern. Han verkar fortsatt fräsch och fin i träningen och Kjell berättade att han var nöjd med King One i ett jobb i torsdags.

Kajsa Frick kör ytterligare två hästar på V65. Båda tränas av pappa Leif.

- Double Victory (V65-4) har inte startat sedan i maj på grund av en senskada. Det är en rätt så hygglig häst i grunden som inte har jobbat fortare än 1.20 över 1600 meter. Han kommer att få ett snällt lopp och behöver några genomkörare i kroppen för att komma i form. Men han har bra kapacitet så skulle det lösa sig kanske han kan vara bland de tre.

- Rohas Fighter (V65-5) har väldigt bra form just nu. Senast fick han gå själv sista 1100 metrarna i tredjespår och det är inte riktigt hans likör. Med tanke på det gjorde han ett mycket bra lopp och blev trea. Nu möter han kanske för bra hästar, men med den fina form han har så är en plats inte omöjlig med lite tur på vägen, säger Kajsa Frick.

Michael Carlsson

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »