KRÖNIKAN - VI  LADDAR  FÖR  FOTBOLLS-VM

| 2001-11-07 21:48
Lennart Eriksson, mångårig
kvälls-och veckotidningsjournalist,
är vår krönikör.
I veckans krönika laddar vi för Fotbolls-VM.

Om jag dömer efter mig själv och närmaste omgivningen så är väl

vi traventusiaster sprungna ur det allmänna idrottslivet. Således har jag redan börjat förbereda mig inför sommarens VM i fotboll. Det är då vi ska sitta och bita på naglarna framför TV:n och kasta ut små barn som kommer och stör just då Italien anfaller. Jag har redan tippat guld till Sverige, men det hänger naturligtvis mycket på hur Tommy Söderberg kommer att förvalta de råd jag tänker ge honom.

  En väsentlig del av förberedelserna är naturligtvis att i god tid skicka telegram till regeringarna i de länder som tillsammans med Sverige gör upp om medaljerna. Italien kommer exempelvis att få veta att det inte kommer en enda svensk turist och tittar på tornet i Pisa om fotbollslaget ställer till det för oss. Frankrike ska ha en vink om att vi drar oss tillbaka från EU-samarbete om Viera larvar sig mot Sverige  och engelsmännen bör få veta att det var vi – via Svennis – som tog dom till VM.

  Det finns också mer drastiska åtgärder. Vi kan exempelvis gömma

vinet för det italienska laget. Det finns inte en italienare som kan spela fotboll om han fått mjölk till käket.

  Men det gäller naturligtvis också att sköta våra egna killar. Hårt bröd och Kalles kaviar blir modellen. Sen får vi inte drabbas av hotelldöden. Det är det farligaste som finns näst påssjuka. Och det finns väl ingenting så löjligt som en fotbollsspelare med påssjuka!

  Hotelldöden kan övervinnas med diverse sysselsättningar. Exempelvis

allsång, vilket av någon underlig anledning ansågs skojig då man hade

”Åby-Eriksson” och Putte Kock, vilka båda kunde spela piano. Den här

gången blir det ett elände att hitta tonarterna med en lagledning som varken kan sjunga eller spela piano.

- Men vi har kollat upp att dom har enarmade banditer i hotellfoajén, säger Tommy. Dessutom brukar det finnas snygga brudar på alla VM-turneringar så det ska säkert ordna sig med aktiviteter. I sådana här sammanhang ska spelarna inte sova för mycket, för då slöar dom bara till.

   Sedan gäller förstås att laget tränar varje dag, även om det kan tyckas sent påtänkt då vi redan har anlänt till valplatsen. Men det gäller att få upp flåset, som vi säger i kretsarna. Jag brukar också få upp flåset, men då handlar det inte om fotboll!

  För oss hemmavarande gäller numera inte att ladda med så mycket öl och chips vid TV:n. Viktigare är att ha videofilmer hemma för alla de

tillfällen då ”Tillfälligt avbrott” visas i rutan. Det är då det brukar vara lika roligt att titta på  studioreporter Ostbåge som på fotbollen, då han vilset irrar med blicken mellan oss och en osynlig studioman.

  Ska vi tippa att han och övriga programledare har käcka, blågula

kostymer på sig?

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »