Tredje raka för A Fair Day hemma i Kalmar

| 2024-10-17 08:47

Överlägsen i en lättare omgivning. Men intrycket elitloppshästen A Fair Day gav hemma i Kalmar på onsdagen lovade gott. – Det blev ett behagligt lopp och han var jättefin. Nu siktar vi på Müllers Memorial, han är ju bättre på lång distans faktiskt. sa Oscar Ginman.

A Fair Day stormar mot mål i Kalmar på onsdagskvällen tillsammans med Oscar Ginman. Foto: Jörgen Tufvesson, TR Bild

A Fair Day stormar mot mål i Kalmar på onsdagskvällen tillsammans med Oscar Ginman. Foto: Jörgen Tufvesson, TR Bild

I Kalmar hände det saker även utanför Breeders’Crown och den stora spelformen V86 på onsdagen.
I ett lopp för den högsta klassen startade amatören Elisabeth Almheden hemmahjälten A Fair Day som kunde ta sin tredje raka seger.
”För en gångs skull” hade A Fair Day lottats till ett bra utgångsläge och från spår två bakom bilen var det inga problem för hästen att hand om ledningen.
Körande Oscar Ginman kunde dämpa tempot mitt i loppet och sticka ifrån fältet över upploppet med femåringen. Segern togs på tiden 1.11,5 över 1640 meter autostart.
– Det var i mars han hade ett bra utgångsläge senast. Vi behövde inte köra för fullt från start för att ta ledningen. Det blev ett behagligt lopp och han var jättefin. Nu siktar vi på Müllers Memorial, han är ju bättre på lång distans faktiskt. sa Oscar Ginman i vinnarcirkeln.
Nästa lopp för elitloppsdeltagaren A Fair Day planeras alltså till C.L. Müllers Memorial i Jägersro V75, lördagen 26 oktober över 2640 meter. Förstapriset då är 400 000 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »