Inför GS75® (jackpot): Sjöström kan bli rätt val i jackpotjakten

| 2024-10-17 08:43

Jackpotfeber på Grand Slam 75®. 7,8 miljoner kronor beräknas för ensam vinnare på söndag. Claes Sjöström kan vara nyckeltränaren i omgången med fyra hästar – däribland spännande fyraåringen Domino Time Trot.

Claes Sjöström blir att räkna med på GS75. Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Claes Sjöström blir att räkna med på GS75. Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Det har varit skilda världar för GS75® senaste tiden.
I Årjäng för två veckor sedan blev raden så lättlöst att utdelningen på både sex och fem rätt uteblev. Förra veckan i Vaggeryd duggade skrällarna så tätt att inga system med chans till sju rätt ens fanns kvar efter sex avdelningar.
Av den anledningen råder jackpotfeber när Solvalla tar över rodret den här söndagen.
7,8 miljoner beräknas till en ensam vinnare.
Hemmatränaren Claes Sjöström har potential att spela en nyckelroll under eftermiddagen med fyra hästar på kupongen. Allra mest intressant kanske 8 Domino Time Trot (GS75-7) är. Det fyraåriga stoet som tidigare fanns på Reijo Liljendahls träningslista gjorde senaste debut i Sjöströms regi. Något som resulterade i högst imponerande seger på hemmaplan när hästen kördes till ledningen med varvet från mål – och lämnade konkurrenterna.
– Domino Time Trot är en jättefin häst, henne gillar jag verkligen. Hon övertygade absolut senast och hon gjorde ju ett jättebra lopp gången före för Reijo när hon vann Stochampionatet Consolation. Det blev ett dåligt spår här, men det visste jag vid anmälningen; hade det varit en häst till med så hade vi väl fått tolftespår. I vilket fall kändes det senast som hon är jäkligt stark så hon kan göra en del jobb själv, säger Claes.

Treåring med två raka senast i raden
Domino Time Trot startar i den avslutande avdelningen av GS75®.
Dessförinnan har Sjöström selat ut ytterligare tre hästar. Treårige fuxen 6 Gold From Heaven (GS75-1) har visat fin uppfattning och kommer till det här loppet med två raka spetssegrar i bagaget.
– Gold From Heaven har tagit två lättare segrar nu, en i Visby och en i Örebro och jag tycker han varit fin i båda och att det är en ganska så fin sort. Hästen har gått i ledningen båda gångerna, nu är det ett annat läge men jag har funderat så mycket över upplägget ännu.
Lika gammal är 1 In Dreams (GS75-3) inledde med två segrar.
Senast var valacken tillbaka efter ett lite uppehåll, men blev då fastlåst för länge invändigt.
– Ja, vann sina båda första starter, även om det var i ganska så enkel konkurrens. Sedan tyckte jag inte hästen riktigt räckte till i tredje starten så han fick en liten träningspaus efter det och har känts fin efteråt och har nog gått lite framåt med senaste loppet. Han hamnade bakom trötta ryggar då och det är väl lite risk att det kan bli samma nu, hästen är inte jättekvick från start.
Hästen som kompletterar Solvallatränarens kvartett är 5 Carrera Hall (GS75-4).
Han tog senaste sin fjärde fullträff för året efter att ha övertygat vid en seger i Visby. Den här gången sitter Lovisa Gustafsson Dahlbäck vid tömmarna i ett internationellt damlopp.
– Han gjorde ett jättefint lopp senast, även om det kanske också var i lite enklare konkurrens. Men som sagt, han var fin och känns formstark. Gången före galopperade han ju efter start på V75 på Hagmyren. Han är väl inte så väldigt snabb från början egentligen, jag provade ju ladda just på Hagmyren men då gick det lite för fort. Hästen är i vilket fall medelsnabb plus från början och ett bra lopp borde han kunna få, säger Claes Sjöström.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »