GS75®: Omöjligt för spelarna

| 2024-10-14 09:16

Skrällbanan levde upp till sitt rykte. Ingen spelare lyckades pricka alla rätt under söndagens Grand Slam 75 på Vaggeryd. Det innebär att det vankas väldigt stora pengar på Solvalla om en vecka.

Viktor Brodin skrällde med Dynamite On Time i sin andra start som tränare. Foto: Mikael Wikner/TR Bild

Viktor Brodin skrällde med Dynamite On Time i sin andra start som tränare. Foto: Mikael Wikner/TR Bild

Medianutdelningen på Grand Slam 75 på Vaggeryd låg över 200 000 kronor inför söndagens omgång med dubbeljackpot.
Nu är den ännu högre.
Redan efter sex avdelningar var samtliga inlämnade system offside vilket innebär att hela sjurättspotten på 7,8 miljoner kronor går vidare till kommande söndag på Solvalla – där de fördelas i samtliga potter.
Den största orsaken till att omgången blev olöslig var Viktor Brodin som satte dit sin egen Dynamite On Time, som hade mindre än en procent av spelet i ryggen.
- Jag ryckte att hästen fick jättebra i Halmstad senast och var lite bortglömd idag. Alla som flög på GS75 kan gå in och kolla lopparkivet på loppet senast, förklarade Brodin sedan han lotsat fram sin häst via andraspår till karriärens första seger.
Karriärens första seger inte bara för hästen utan även för Brodin som tränare – den första var just nämnda start i Halmstad då ekipaget slutade tvåa från köposition.
Ett perfekt läge att presentera sig för den större travpubliken för 36-åringen som är långt ifrån någon nybörjare.
- Jag är en kille som jag jobbat i stora i många år. Bland annat hos Daniel Wäjersten och nu senast hos Robert Bergh. Nu har jag några hästar hemma och jobbar med dem, det här är enda starthästen, berättade Brodin sedan han slagit ut över 98 procent av de kvarvarande systemen.

"Det är min dröm"
När Christoffer Eriksson lotsade sitt löfte Nevermind River till andra raka segern från debuten återstod 53 system med chans på sju rätt efter fem avdelningar.
Men dessa sopades bort av en annan för de flesta obekant vid kusk vid namn Isabella Jansson Wiklund - som lyckades sätta dit Kozmo Simoni från spår 12 bakom bilen.
- Hon har precis fyllt 18 och jag tycker att hon är oerhört duktig. Hon har gjort det bra med ponnyerna och jag tror att hon har en ljus framtid, berömde tränaren Jimmie Ehlers som fick egna lovord från segerkusken som vann mer än var fjärde lopp som kusk under ponnytiden och nu tog sin tolfte seger med stor häst.
- Jag har haft ett fruktansvärt bra år och det beror på att Jimmie verkligen ger mig chansen bakom de här hästarna. Jimmie är en av mina största förebilder, det han tycker betyder mest för mig. Den här hästen är någonting extra, nu hamnade vi långt bak, men avgjorde ändå och är bara helt otroligt, berättade Jansson Wiklund som tycks helt inställd på en fortsättning inom travsporten.
- Det är min dröm det här, det betyder så mycket, sade är Isabella Jansson Wiklund.
Utdelningen för sex rätt blev 35 807 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »