Inför V86®: "Mulberry är en topphäst - bästa chansen"

| 2024-10-08 10:56
Christoffer Eriksson har hittat rätt på gården i Hajom. På onsdag när V86® avgörs på Solvalla och Åby startar han sju hästar. - Jag tycker att Mulberry är bästa chansen. Det är en topphäst, säger Åbytränaren.

 

Christoffer Eriksson har laddat med sju hästar på V86 på onsdag. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild.

Christoffer Eriksson har laddat med sju hästar på V86 på onsdag. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild.

Det har snart gått ett år sedan Christoffer Eriksson lämnade Jägersro och flyttade till Robert Berghs gård i Hajom och blev Åbytränare. Både två- och fyrbenta har funnit sig väl tillrätta och stallet har tagit flera segrar på V75. Så sent som i torsdags tog stallet en trippel.
- Det kan ta lite tid innan man hittar rätt på ett nytt ställe. Jag tycker att övergången har gått smidigt, sedan önskar man alltid att det ska gå ännu bättre och kanske lite jämnare resultat. Man skruvar och ändrar lite hela tiden och sammantaget är jag nöjd och känner att vi utvecklas lite varje dag, säger Christoffer Eriksson.
Det är auktionstider och stallen fylls på med unga talanger som Christoffer följer med spänning, samtidigt som han själv valt en annan väg.
- Det finns en marknad för att köpa redan färdiga tävlingshästar och jag tycker att vi lyckats hitta flera hästar som utvecklats, vunnit på V75 och även i Frankrike och som tjänar fina pengar.
Ett lyckoköp är Mulberry som nästan tjänat en miljon kronor sedan han köptes till stallet.
- Han har varit fantastiskt bra och utvecklas fortfarande och tanken är att han ska åka ner till Frankrike igen om ett tag. Vi har haft fina framgångar där nere och vi siktar på att ha fem, sex hästar där nere även under detta vintermeetinget.
Onsdagens omgång på V86® delas mellan Solvalla och Åby och stall Eriksson har hela sju hästar till start, bland annat ovan nämna Mulberry som återkommer efter en lite sämre insats senast.
- 3 Mulberry (V86-5) var tyvärr inte frisk och det visade sig att han hade en halsinfektion. Det är den enda starten hästen har varit dålig sedan han kom till mig. Efter det har han fått träna på och jag är nöjd med honom. Mulberry var oerhört bra näst senast och jag håller honom högt. Om han kan vara lika vass på onsdag vet jag inte, men han är så pass bra att han ska ses med bra chans och det är min bästa i omgången.
Christoffer Eriksson kommenterar sina övriga hästar.
- 9 Ottens Korall (V86-1) håller fin, men har inte haft marginalerna med sig på slutet och är klart bättre än raden. Näst senast satt hon fast med krafter kvar, gången efter så strulade det från början och fick backa ner i fältet. Hon spurtade bra när hon väl fick chansen. Hon känns fortsatt fin i träningen och går med amerikansk vagn igen.
- 4 Nyras Lars R. (V86-3) var riktigt rejäl vid segern näst senast. Han var bra även gången efter, men då hamnade vi lite illa till från start och jag var tvungen att backa sist. Sedan körde jag på chans och det löste sig aldrig och Nyras Lars R. var pigg över mål. Han känns fortsatt formstark i träningen och är snabb från start oavsett spår och bör hitta en bra position. Han bör räknas.
- 1 Rossi Garline (V86-5) har det strulat med på slutet. Senast var det voltstart och när hästarna kom på honom blev han för ivrig och galopperade. Jag körde ett jobb efter det och han kändes bra. Jag hoppas och tror att han är på rätt väg igen. Nu är det autostart och då ska han hålla sig på benen. Han tävlade med öppet huvudlag senast, nu blir det helstängt och jag tror på en bra prestation av honom.
- 4 Cax Paixano (V86-6) gör första starten för mig och jag tycker att det känns som en bra häst. Jag har kört 1.18/2600 meter med honom på ett fullt godkänt sätt. Jag tycker att han står 20 meter fel, med den raden han har trodde jag att han skulle stå på start. Jag har svårt att bedöma honom, jag tror på en bra insats och han tävlar med skor och öppet huvudlag.
- 6 Herina Sotto (V86-7) är ett spännande nyförvärv. Hon har varit här fem veckor ungefär och har fått träna på och känns väl förberedd. Jag har kört ett banjobb med henne och då fick hon jogga 1.23/2100 meter i långvagn på banan här på gården. Det var till belåtenhet och det känns som en allround häst. Hon har tävlat starkt i sin tidigare regi och jag tror hon kommer att duga bra i framförallt stoloppen här i Sverige och kanske blir det en tur till Frankrike för henne, det får framtiden utvisa. Jag vet inte hur hon gått utrustad tidigare, jag kommer att köra barfota runt om, halvstängt huvudlag och amerikansk vagn.
- 12 Organzza (V86-7) har tävlat bra under året och har helt klart höjt sig ett par snäpp. Senast blev det galopp och efter den fadäsen fick hon springa på och kändes starkt. Nu är spåret iskallt och hon måste ha mycket tur.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »