GS75®: Jansson tillbaka i sulkyn – då blev det överlägsen seger

| 2024-10-07 08:57

Officiellt har han lagt kördressen på hyllan. Men under söndagen gjorde Torbjörn Jansson ett gästspel i sulkyn – och vann överlägset. – Hästen var helt enkelt överlägsen, så då är det inte så svårt, menade sulkylegendaren efter sin seger med Level Off på GS75®.

Tillbaka i sulkyn för en dag. Då slog Torbjörn Jansson till i Årjäng. Foto: Thomas Blomqvist, TR Bild

Tillbaka i sulkyn för en dag. Då slog Torbjörn Jansson till i Årjäng. Foto: Thomas Blomqvist, TR Bild

För ett år sedan meddelade Torbjörn Jansson att han avslutade sin gärning som kusk.
Men vid söndagens tävlingar på Årjäng, samma bana som han en gång i tiden tog sin första seger på, gjorde den 71-årige legendaren med över 4700 segrar genom karriären comeback för ett lopp.
Resultatet: succé.
Jansson använde Per Henriksen-tränade Level Off som segervapen och gjorde processen kort. Stoet drog tidigt till ledningen och väl där hade hon tillsammans med sin rutinerade driver händelserna under fullständig kontroll i kuskmatchen – som Torbjörn för övrigt vann för andra året i följd.
– Det var ju helt odramatiskt. Hästen var helt enkelt överlägsen, så då är det inte så svårt. Nu får vi väl vänta till nästa år när det här loppet körs…, sammanfattade en som vanligt samlad Torbjörn Jansson på sin väg mot vinnarcirkeln.

Dubbelt upp för Kristian Lindberg
Kristian Lindberg är med stormsteg på väg mot championatet på sin hemmabana.
Nu blev det dubbelseger inom GS75®. Lindberg lotsade själv in lovande treåringen Fourwhitesox som nu med två starter i karriären alltjämt är obesegrad. Favoriten förmådde inte försvara sitt innerspår utan fick i stället gör grovjobbet utan rygg, men avgjorde ändå med lätthet.
– Jag gillar verkligen hästens inställning, han gör inte mer än han behöver men är väldigt löpärlig, sa Kristian.
Stallkamraten Indiana Downs var också tungt betrodd i finalen av Årjängsmästaren.
Stoet gjorde inte spelarna besvikna. Björn Goop gästade i sulkyn och körde tidigt till ledningen för att därifrån eliminera återstående dramatik i loppet.

Åsvinn S.K. utklassade motståndet
Åsvinn S.K. blev årets kallblodsmästare i Årjäng.
Den favoritspelade norrmannen var helt överlägsen. Knut Arne Ödegaard hittade trots dubbla tillägg fram i andra par utvändigt inför slutvarvet, slog in attacken på sista bortre och hade avgjort loppet redan vid ingången av sista kurvan.
– Vi fick en fin start, hästen var väldigt pigg i dag men det blev perfekt, sällan det blir så bra. Hästen går uppåt i klasserna hela tiden, så jag tror han kan gå långt, sa segertränaren som gjorde dubbla tummar upp vid målpassagen.
Hemmavinst även från Paw Mahony.
Årjängstränaren har en spännande sort i treårige Timber Tile som efter en mycket lätt seger nu noterades för andra raka.
The Way I Talk Ås var eftermiddagens mest streckade.
Femåringen fick förvisso jobba hela vägen i dödens, men hade tillsammans med Erlend Rennesvik ändå inga problem att infria i den inledande avdelningen.
Favoriterna paraderade upp sig i Årjäng.
Inte ens en större startgalopp kunde stoppa Sofia Aronsson-tränade Bolero af Carame i den avslutande avdelningen. Valacken hann fram till säker seger ändå för André Eklundh.
Utdelningen för sju rätt på GS75 stannade därmed vid 260 kronor.
Ingen utdelning för vare sig sex eller fem rätt vilket innebär ny jackpot när vi beger oss mot Vaggeryd nästa söndag.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »