Kolgjini/Adielsson vann Danskt Stokriterium

| 2024-10-07 08:53

Lekande lätt i kvalet – lika lätt i finalen. Adrian Kolgjinis Kilimanjaro Face var bäst i Danskt Stokriterium. - Jag kände mig trygg att hon var bästa hästen, sa kusken Erik Adielsson.

Kilimanjaro Face vann Danskt Stokriterium på söndagen.

Kilimanjaro Face vann Danskt Stokriterium på söndagen.

Under söndagseftermiddagen kördes både Danskt Kriterium och Danskt Stokriterium på Charlottenlund strax utanför Köpenhamn.
I Stokriteriet var Adrian Kolgjinis Kilimanjaro Face stor favorit efter ett imponerande kval tillsammans med Erik Adielsson som också körde i finalen.
Värsta konkurrenten på förhand, Steen Juuls Keen Lady Josselyn var snabbast från start och svarade lite överraskande ut Kilimanjaro Face och det blev rejäl körning första 500 meterna innan ledaren galopperade. Kilimanjaro Face tog över täten och fortsatte i högt tempo och första varvet travades på 1.11.0. Keen Lady Josselyn kom tillbaka starkt och var den enda av konkurrenterna som kunde haka på Kilimanjaro Face, men hon orkade inte gå i närkamp. Trea slutade Koningin körd av Stefan Persson.
- Jag är jätteglad att få dela den här segern med Adrian. Jag kände mig trygg att hon var bästa hästen. Hon blev lite stressad i startögonblicket när Lönborgs häst galopperade och när vi kom till ledningen och Steens häst galopperade blev hon rädd för det också. Hon var lite mer aggressiv i dag och löpte på mer än vad man vill. Samtidigt rör hon sig otroligt enkelt och jag kände inte att det aldrig skulle gå. Hon vann så otroligt enkelt och har stor förtroende för henne, sa Erik Adielsson i vinnarcirkeln.
Segertiden 1.12,3/2000 meter autostart. Förstapriset ca en halv miljon kronor.

Uppvisning av Karat CN i Danskt Kriterium
Än mer överlägsen var Karat CN, tränad och körd av Michael Lönborg, i Danskt Kriterium. Efter ett inledande varv utvändigt ledaren släppte Lönborg fram favoriten Kungfufighting och lät sin häst få rygg. 700 meter före mål fick Karat CN anfallsorder och då gick det undan. På bara några hundra meter tog Karat CN över kommandot och defilerade hela upploppet ner till en överlägsen seger på 1.12,6/2500 meter autostart. Tvåa slutade Kalles Krisbe Notz, körd av Jörgen Sjunnesson och trea Kong Hans.
- Han var enorm. Loppet som han gjorde senast var mycket imponerande och jag hade en tro på att han skulle kunna gå samma tid i dag även att det var längre distans, sa Michael Lönborg i vinnarcirkeln.
Förstapriset drygt 800 000 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »