Svensk succé i Hamburg – Untersteiner för fjärde året i rad

| 2024-10-04 10:55

Det blev storslam för svenskarna i Grosser Preis von Deutschland.

Först vann Karaboudjan, tränad av Adrian Kolgjini, stoklassen i suverän stil för Stefan Persson. Därefter var det dags för Global Dubhe att ta sin andra raka seger i det tyska storloppet – och fjärde året i rad som en Untersteiner-tränad häst vann. Förstaprisen i de båda loppen var vardera 250 000 kronor.

Foto: Thomas Blomqvist / TR Bild.

Foto: Thomas Blomqvist / TR Bild.

På torsdagen kördes Grosser Preis von Deutschland på Bahrenfeld-banan i Hamburg. Loppen är för fyra- och femåriga hästar och uppdelade i två lopp för hingstar/valacker respektive ston. Den svenska dominansen blev total och den blågula succén ett faktum när de svensktränade hästarna stod i en klass för sig och vann båda storloppen. Först ut var Karaboudjan, tränad av Adrian Kolgjini, som tog en ny stor seger i år som fyraåring. Hon vann i våras Drottning Silvias Pokal och kom närmast från seger i Vilhelm Johanssons Minne i Kalmar. Nu passerade stoet två miljoner kronor i insprungna pengar när hon vann Grosser Preis von Deutschland för ston tillsammans med Stefan Persson. Ifrån ledningen gled hon retfullt enkelt ifrån sina konkurrenter över upploppet och segrade på tiden 1.13,2 över distansen 2200 meter med autostart. Alessandro Gocciadoros Delicious Gar försöket utmana men kunde aldrig hota på allvar. Halmstad-kusken Stefan Persson tog för övrigt sin första seger i Tyskland och gjorde det påpassligt i ett av landets största lopp.

Ny show av far och son Untersteiner
I klassen för hingstar och valacker blev det återigen en stor triumf för Johan och Peter Untersteiner. Duon lade beslag på det här loppet för fjärde året i rad som tränare när Global Dubhe vann Grosser Preis von Deutschland. Det var för övrigt hästens andra raka seger i det tyska storloppet då han även vann i fjol som fyraåring, då tillsammans med Johan Untersteiner. Global Dubhe kördes tidigt till ledningen och dansade undan enkelt över upploppet. Peter Untersteiner kunde bjuda på en segergest i god tid före mål. Segertiden blev 1.12,4 över distansen 2200 meter med autostart. Även här var Alessandro Gocciadoro tvåa och den här gången med Danger Bi.
Förstaprisen i de båda loppen var drygt en kvarts miljon svenska kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »