V86®: Storslam för Paul Hagoort i Breeders Course-finalen

| 2024-10-03 09:20

Paul Hagoort sopade rent i Breeders Course-finalen för de tvååriga stona på Jägersro. Den holländske stortränaren låg bakom ettan, tvåan och trean i mål i storloppet. Överlägsen vinnare storfavoriten Gourmet D’Arc som fortsatt är obesegrad efter finalen med maffiga 500 000 kronor i förstapris. – Hon är ganska storvuxen och nu plockar vi nog in henne för vintern och kommer ut för de fina loppen i vår, sa Hagoort efter segern i multijackpot-omgången där åtta rätt delade ut 36 000 kronor.

Paul Hagoort tillsammans med kusken Robin Bakker efter segern i Breeders Course för tvååriga ston där Gourmet d’Arc var överlägsen. Foto: Mikael Rosenquist, TR Bild

Paul Hagoort tillsammans med kusken Robin Bakker efter segern i Breeders Course för tvååriga ston där Gourmet d’Arc var överlägsen. Foto: Mikael Rosenquist, TR Bild

Fantastiska 26 miljoner kronor stod på spel i åttarättspotten på onsdagskvällen då ATG rundade av satsningen Superdays med en multijackpot på V86®.
Efter sex omgångar med V86® ville många vara med och dela på guldet. 715 system hittade slutligen alla vinnarna och belönades med 36 604 kronor enbart för åtta rätt.
Solvalla delade omgången med Jägersro och Malmö var platsen för kvällens stora begivenheter – finalerna i unghästserien Breeders Course.
I de tvååriga stonas uppgörelse tog Paul Hagoort hand om samtliga tre pallplaceringar.
Robin Bakker körde sig till ledningen tidigt i loppet med storfavoriten Gourmet d’Arc och lät sedan henne sticka undan till slut.
Gourmet d’Arc, född i Italien och tränad i Holland, kan bli en attraktion i treåringsloppen nästa år. En stor och långklivande dam som efter onsdagen är obesegrad efter tre starter,
Segertiden skrevs till 1.14,0 över 1 640 meter.
– Hon har gjort allt rätt hela tiden och vi hoppas så klart kunna matcha henne i Breeders Course nästa år. Det handlar om en talangfull häst. Ja, hon är perfekt egentligen, lugn och väldigt speedig, sa Paul Hagoort.
Även tvåan Greta Jet (körd av Örjan Kihlström) och trean i mål Phoebe Boko tränas av succémannen från Holland.
– Det här var ett jättebra lopp för mig. Super! sa Paul Hagoort och skrattade.
Utanför V86 avgjordes finalen av Breeders Course för tvååriga hingstar och valacker. Storfavoriten Pele Boko tog där hand om ledningen från innerspåret för Örjan Kihlström och spårade till mål. En enkel seger för hästen som manageras av Jägersrotränaren Erwin Bot, också han från Holland.

Luckan kom...
1640 meter autostart var förutsättningarna i kvällens första V86-avdelning på Jägersro. Segraren sågs i ledarryggen varifrån Ken Ecce fick luckan 150 meter från med formtoppade Indeed.
En knapp andrahandsfavorit på spelet som fick utdelning när favoriten Localizer inte var som bäst den här kvällen och inte kunde freda sig från ledningen.
I Oktoberstayern över tre kilometer sparades Winner Brodde in i det längsta och femåringen speed bet verkligen bra när Peter Untersteiner kastade loss med stallets häst. Gustav Johansson var en annan som hushållade med krafterna med Pantrocrator som så när grejade det.
Loppet kördes i ett högt tempo med favoriten Here´s Johnny Sox i ledningen och Last Joke i ingmansland utvändigt.
Ivan Mauger var tapper i ledningen i V86-7 för Victor Rosleff efter press men kunde inte freda sig till slut mot Stefan Persson och Wingait Birgitta. Håkan K Persson tränar det fyraåriga stoet som grovjobbade i spåren sista varvet men ändå såg ut att ha gott om krafter kvar över mål.

"Är faktiskt väldigt imponerad"
På Solvalla avgjordes som vanligt tre avdelningar i Solvallaserien, V86-4 var ett lopp i seriens lägsta klass. Här tog lovande treåringen Livorno fjärde segern i femte starten efter en stark långspurt. Segertiden imponerade 1.11,8 över 1640 meter autostart.
Conrad Lugauer lät minst sagt nöjd i vinnarcirkeln.
– Han utvecklas absolut åt rätt och var verkligen övertygande i dag. Jag trodde inte att han skulle vinna på det sättet, för han var inte så snabb tidigare. Vi anmälde lite för att han skulle få tempo i kroppen, men det hade han tydligt redan. Jag är faktiskt väldigt imponerad, sa Lugauer.
V75-bekantingen Cherokee Face gav Daniel Wäjersten segern i Solvallaseriens högsta klass. Omgångens näst största favorit fick kliva fram utvändigt om ledaren ett varv från mål och tog en knapp men säker seger på 1.13,7 över 2640 meter autostart.
– Han har fin inställning och går alltid hela vägen. Han har haft ett kanonår och har sprungit in nästan 500 000 kronor, sa Daniel Wäjersten.
V86-6 var ett treåringslopp där hästar som inte kom med i kriteriekvalen nu hade chans till lite tröstpengar. Det blev en skräll när Magnus A Djuse avgjorde från positionen utvändigt ledaren med tappre Conrads Åke. Men hur hade det gått om inte favoriten Slivovitz Lover galopperat vid upploppets början? Ulf Stenströmer tränar Conrads Åke som belönades med 100 000 kronor för segern.
I lärlingsloppet svarade Dante Kolgjini för en snygg kuskinsats bakom andrahandsfavoriten Full Speed Forward. Hästen tränas av Solvallalicensierade Jonna Irri som snart byter hemmabana till Umåker
715 system hittade alla vinnarna denna omgång med multijackpot. Åtta rätt delade ut 36 604 kronor, sex rätt 155 kronor och fem rätt 20 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »