KRÖNIKAN - DAGS FÖR STORA BYGDETRAVET

| 2001-10-16 14:46
Lennart Eriksson, mångårig
kvälls-och veckotidningsjournalist,
är vår krönikör.
Denna vecka kan vi läsa om att det jäser på bygden, för vem känner till "Kallblodsslaget i Ludvika"?

   Jag vill meddela att det jäser på bygden!

   Det talas om åtgärder mot förflackningen av travsporten genom dess

koncentration till de större tätorterna. Vi är medvetna om att det naturligtvis behövs publicitet kring Elitloppet, Müller Memorial, Åbys Stora Pris, Derbyn och Kriterier, men  hur många känner till det stora ”Kallblodsslaget 2001”, isbanetravet på sjön Väsman utanför Ludvika i december?

   Det rör sig om ett jätteevenemang! Grand Hotell har öppet dygnet runt, småbåtshamnen har röjts för parkering och Systemet har förlängt lördagsöppethållande.

    Dessutom kommer Benny Haag att hålla invigningstalet och vi förväntar oss att han ska tala om matlagning och balett eftersom vi satsar hårt på att locka den kvinnliga publiken.

    På Valla, Jägersro och Åby skyltar man med Victory Tilly, Scarlet Knight och de andra storheterna. På sjön Väsman ser vi i första hand fram mot duellen mellan kallblodsfantomerna Storgårdsfuxen och Lillemans Herbert. Vilken match!

    Benny Haag kommer att vara starter, även om många fruktar att

hans kommandoord ”ett, två, kööör” tar så lång tid att loppet måste kortas.

    Väsmansbackens symfoniorkester kommer att framträda vid den

pampiga invigningen. Vi har visserligen bara två dragspelare, en fiolspelare och två gitarrister i grannskapet, men vi tycker att det låter tjusigt med symfoniorkester.

    Vi har försökt övertala Benny Haag att sjunga till symfoniorkestern,men  han tycker det är lämpligare att han under invigningsceremonin gör en smula reklam för ”Söndagsvinnare” i TV 4.

   Självklart kommer det att bli aktiviteter för barnen. Ägaren av kallblodet ”Skogsbusen” har lovat att ställa upp med häst och vagn för skogsturer runt sjön. Han säger att hästen har en viss benägenhet att skena om det sitter barn i vagnen, men det garderar vi med en skylt som talar om att alla åkturer sker på egen risk.

    Mellan lopp 4 och lopp 5 kommer Benny Haag att vinterbada i en

nyhuggen vak. Allmänheten deltar i en tipstävling om hur länge han lyckas stanna kvar i vaken. Jag har redan hört förslag på väldigt långa tider.

    Tävlingsspeaker under dagen blir Gunnarsson i Väsmanbacken.

Han är från Bålsta men talar ändå rätt begriplig svenska.

   Som synes ett späckat program på den stora travdagen uppe i Dalarna, fullt i klass med Elitloppet. Vi räknar med invasion från hela landet.

  Benny Haag har bett mig hälsa att han kommer att berätta en väldigt rolig historia om två elefanter som åt lunch på en Konsumrestaurang.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »