Midnight Angel - en ren vinstlott

| 2004-01-20 09:41
STOCKHOLM
På dagarna handlar det om kaffemaskiner.
På kvällarna om travhästar.
På onsdag om V65 bakom vinstlotten Midnight Angel.
Motståndet ser inte så blodigt ut, säger amatörkusken Camilla Collander.
Camilla Collander tycker att hon har bra chans att vinna V65 med Midnight Angel på onsdag.Foto: Petri Johansson

Camilla Collander tycker att hon har bra chans att vinna V65 med Midnight Angel på onsdag.

Foto: Petri Johansson

Camilla Collander, 26, har kört häst 17 år. Det började med ponnyhästar när hon var nio år men i dag handlar det om stora varmblodiga travare.

Att tävla är det bästa hon vet.

Det är liksom pricken över i att köra lopp.

Som kusk är Camilla Collander framgångsrik och segerprocenten från i fjol (17) imponerar. Totalt i karriären har det blivit 14 segrar på 104 lopp.

Största segern hittills var dock när hon vann kusk-SM i kategori A för ponnyhästar (shetlandsponny) som 16-åring.

Camilla Collander har tidigare jobbat hos Daniel Olsson, Leif Rydgren (Italien) och hos Jörgen Westholm. I dag jobbar hon bara med hästarna på sin fritid, som amatörtränare.

Jag jobbar med kaffemaskiner mellan sju och fyra. Sedan åker jag direkt till stallet och håller på med hästarna tills nio-, tiotiden på kvällen. Vi har lyse på vagnen så det går bra, säger Camilla Collander.

På träningslistan finns tre hästar: Midnight Angel, Oliwer L.E. och Räser Sune.

Dessutom har vi en ettåring efter Gidde Palema med samma mamma som Midnight Angel och Räser Sune, berättar Camilla Collander.

Gillar tillägget

På onsdag startar Midnight Angel på V65 på Solvalla. En märr som är ägd och uppfödd av Camillas storasyster Jenny Collander.

Egentligen är Midnight Angel en riktig vinstlott. Jenny vann en betäckning i travhingsten Super News, sedan lånade vi stoet Walking in the Sun och så föddes Midnight Angel.

Varför heter hon Midnight Angel?

Hon föddes helt enkelt vid midnatt och så tyckte vi att hon såg ut som en ängel. Det var det första varmblodet vi fött upp, berättar Camilla Collander.

På tävlingsbanan har Midnight Angel skött sig riktigt bra och ståtar med fyra segrar på 16 starter. Näst senast gjorde hon debut på V75 på Åby och blev trea, därefter blev det en ny tredjeplats i ett DD-lopp på Färjestad.

Det blev lite långt tid mellan loppen senast. Nu blir det lite tätare och det trivs hon bättre med.

Du låter förhoppningsfull?

Jag tycker definitivt inte att hon är borta. Motståndet ser inte så blodigt ut och jag tror i alla fall på en bra chans, säger Camilla Collander.

20 meters tillägg?

Det är nästan bara bra för henne. Hon är så snabb från start att man knappt märker att man står 20 meter efter. Hon är helt travsäker. Det är bara att gasa…

Lars-Ove Pettersson

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »