Forni bjuder på franska tips på ATG.se

| 2013-10-29 18:45
Hallå där...
...Gerard Forni, travexpert i Frankrike som ska hjälpa de svenska travspelarna på ATG.se att hitta vinnarna under det franska vintermeetinget. 54 dagar kommer han att bjuda på tips till alla lopp, dessutom "Dagens bästa vinnare", "Dagens bästa tvilling" och "Dagens trioförslag".
Gerard Forni ska hjälpa de svenska travspelarna på ATG.se att hitta vinnarna under det franska vintermeetinget.Foto av Kanal 75
Gerard Forni ska hjälpa de svenska travspelarna på ATG.se att hitta vinnarna under det franska vintermeetinget.Foto av Kanal 75
Om du först skulle beskriva dig själv?
- Jag är 63 år, född i Frankrike av italienska föräldrar. När jag var tre månader åkte vi till Italien men när jag var fem år kom jag tillbaka till Frankrike där jag bott sedan dess.
- I dag bor jag i Paris och är gift med en svenska. Jag träffade Agneta på Vincennes 1983 och vi gifte oss sju år senare. Vi bodde tolv år på träningsanläggningen Grosbois innan vi köpte hus. Jag har jobbat med trav sedan 1984, först på travtidningen Week End och sedan även på dagliga travtidningen Paris-Turf.
Hur länge har du varit travintresserad?
- Sedan jag var 18 år då det var en kompis som tog mig med på tävlingar för allra första gången.
Hur många travtävlingar besöker du under ett år?
- Ungefär 325 stycken.
Vi ser dig alltid vid storloppen runt om i Europa med kameran i högsta hugg.
- Travet är mitt liv och jag älskar mitt jobb. Jag älskar Elitloppet och jag älskar Vincennes.
Har du själv någon favorithäst genom åren?
- Jag har två. Varenne är den bästa häst jag sett och sedan var Moni Maker speciell för mig.
Speciell, hur då?
- Jag jobbade på tidningen Week End och det här var på hösten 1998. Vi hade en ny boss som fundera hur ville ha nya idéer hur vi skulle kunna göra reklam för tidningen. Jag sa att jag vet vem som vinner Prix d'Amerique, att det är en häst i USA och att jag känner tränaren. En månad senare var jag i USA och styrde upp dealen med Jimmy Takter. Sedan fick jag frågan av honom om en bra kusk i Frankrike. Jag frågade då Jean-Michel Bazire om han ville vinna Prix d'Amerique och så blev det.
Vad tror du om de svenska hästarnas chanser i storloppen i Paris den här vintern?
- Tyvärr kan jag inte se någon i kapacitet med Maharajah, som varit fantastiskt på Vincennes. Sanity såg jag för ett par år sedan i Sverige och jag är inte förvånad över hans framgångar nu på slutet i Frankrike. Men jag vet inte hur han räcker i de tuffare loppen på Vincennes och han ska även åka hem till Sverige efter onsdagens start om jag förstått det rätt.
Vad tror du om chanserna för Sanity och Kadett C.D. på onsdagen i lopp 5?
- Jag tror Sanity har bäst chans av de två, men jag tror vinnaren i loppet heter Soleil du Fosse.
Om du redan skulle plocka ut en topptrio inför Prix d'Amerique i januari?
- Ready Cash är fortsatt bra. Up And Quick var fantastisk när han vann femåringskriteriet och blir farlig om han är i närheten av den prestationen. Texas Charm är min tredje häst.
Kan du bjuda på en säker vinnare till onsdagens tävlingar på Vincennes?
- Jag tror mycket på 8 Atlessima i lopp 2. Det är första starten i monté och hon är bättre än sina konkurrenter. Hon går barfota bak och blir svårslagen.

Lars-Ove Pettersson

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »