Tusenklubbare i fokus på Umåker

| 2011-10-13 09:18
På måndag körs en speciell tävlingsdag på Umåker.
Banan hyllar de elva kuskar med anslutning till banan som tagit steget in i Tusenklubben.
I centrum för festligheterna står hemvändande globetrottern Anders Lindqvist.
Anders Lindqvist från åren långt innan han nådde 1 000 segrar. Foto: Kanal 75

Anders Lindqvist från åren långt innan han nådde 1 000 segrar. Foto: Kanal 75

STOCKHOLM

Totalt 83 svenska kuskar har lyckats med bedriften att vinna över 1 000 travlopp.

Av dessa har hela tio på något sätt anknytning till Umåker, nämligen:

Framlidna duon Berth Johansson och Sigge Reuter, pensionerade Håkan Hellerstedt och Olle Lindqvist, aktiva Ove A Lindqvist, Jan Norberg, Jan-Erik Erikson, Lennart Nygren och Krister Söderholm - samt Anders Lindqvist själv förstås.

Den elfte - som också får ett lopp uppkallat efter sig under tävlingsdagen - är banans finske nyförvärv Akseli Lahtinen som svarat för samma bedrift på andra sidan Östersjön.

Från början var tanken att Anders Lindqvist, som nyligen pensionerat sig i sulkyn, skulle få dispens att köra sitt allra sista lopp i Umåkers 1 000-kamp, men det gick inte att lösa med det franska travförbundet där han sedan 16 år har sin licens.

- Det var nog lika bra det, jag hade ju ingen kördress redo ändå. Nu kan jag koncentrera mig på att ta hand om kuskar och publik istället, säger Lindqvist som i istället får se inte mindre än åtta tusenklubbskamrater slåss om hederspriset, där de sex ovan nämnda kompletteras med Ulf Ohlsson och Jan-Olov Persson.

Robin Johansson

Mikael Wikner

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »